Siirry sisältöön

Heidi-Maria kertoo työstään Reaktilla

Julkaistu 23.02.2023 Lukuaika: > 5 min
Marelle Habilainen Sisällöntuottaja

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan Heidi-Mariaan, joka toimii asiakaspalvelijana Reaktilla. Hän kertoo, millaista on työskennellä ja asua Espanjan aurinkorannikolla. Lisäksi saamme kuulla hänen kokemuksiaan myös Reaktilla työskentelystä!

Heidi-Maria, 36 – Asiakaspalvelija, Taksi Helsinki

Soittaessani Heidi-Marialle tuli hänen äänestään heti lämmin tunne ja se positiivisuus mikä välittyi puhelimessa, oli käsin kosketeltavaa. Tässä kohtaa pitää vielä mainita, että soittoni sattui aikaan, jolloin hänen työvuoronsa oli loppumassa, eli lähes koko työpäivä oli jo puhelimessa vietetty asiakkaita palvellen.

Heidi-Maria on työskennellyt Reaktilla Taksi Helsingin tiimissä lokakuusta 2022 alkaen. Muutaman sanan vaihdettuamme huomasin, että hän elää sitä elämää mistä monet meistä unelmoivat. Ennen Reaktille siirtymistä hän työskenteli hallinnollisella alalla esimiesasemassa. Vaikka hallinnollinen ala oli mielenkiintoinen erilaisine vastuineen, oli Heidi-Marialla jo jonkin aikaa ollut mielessä rennompi sekä kiireettömämpi elämä.

Heidi-Maria on asunut elämänsä aikana niin Espanjassa kuin Suomessa, molemmissa maissa lähes yhtä paljon. Ennen Reaktille siirtymistä hän asui Barcelonassa, joten muutto Fuengirolaan ei ollut suuri muutos, vaikka kaupungit eroavatkin toisistaan (hänen mielestään) paljon.

­­­- Fuengirolassa ihmiset ovat rennompia eikä kiire näytä painavan niin paljoa kuin Barcelonassa. Jopa espanjalaiset ovat rennompia Fuengirolassa, lisää Heidi-Maria.

Tämä onkin yksi syy siihen, miksi downshiftauksen tullen ajankohtaiseksi alkoi työnhaku Fuengirolasta, joka oli myös tuttu kaupunki Heidi-Marialle.

Uudelle työlle Heidi-Maria asetti muutamia ennakkovaatimuksia. Töistä lähdettäessä työt jäävät töihin ja voi oikeasti heittäytyä vapaalle. Toinen hakukriteeri oli, että työn tulee olla kuitenkin merkityksellistä ja sopia juuri tähän elämäntilanteeseen. Asiakaspalvelutyöstä hänellä ei ollut omakohtaista kokemusta, mutta hän oli kuullut paljon tarinoita ystäviltään, jotka olivat työtä tehneet ja valitettavasti tarinat eivät olleet aina kovin positiivisia. Osa heistä oli työskennellyt muissa suomenkielisissä asiakaspalvelukeskuksissa Espanjassa. Hän päätti kuitenkin laittaa hihat heilumaan ja teki Googlessa pohjatyötä, jonka kautta hän törmäsi Reaktin avoimeen työpaikkailmoitukseen.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

­­­- Ensiksi pitää sanoa, että meillä on aivan mahtava tiimi, aloittaa Heidi-Maria. ­

­­­- Lähes kaikki tulevat puolisen tuntia ennen vuoron alkua töihin, jotta ehtii keskustella työkavereiden kanssa rauhassa ja juoda kupposen kahvia. Itse työ voi kuulostaa tylsältä ja vaikka työssä on paljon rutiininomaista tehtäviä, tekevät asiakkaat siitä mahtavaa. Taksinvälitystyö on juurikin sitä miltä se kuulostaa, mutta oman vivahteen työhön luovat hauskat asiakkaat ja tapaukset, kertoo Heidi-Maria.

­­­- Oman lisänsä päivään tuo ehdottomasti meidän tiimi ja se tiimihenki, kertoo Heidi-Maria.

­­­- Vaikka olen tehnyt työurani aikana töitä monissa työyhteisöissä, ei vastaani ole aikaisemmin tullut tämmöistä yhteishenkeä. Me käydään välillä myös vapaapäivinä työpaikalla juomassa kupposet kahvia vuorossa olevien työkavereiden kanssa. Reaktin toimiston sijainti tekee siitä niin helppoa ja työkavereiden kanssa on aina mukavaa viettää aikaa.

Kysyessäni tuleeko vapaa-aikana vietettyä työkavereiden kanssa aikaa työpaikan ulkopuolella sain varman vastauksen.

­­­- Tottakai. Vietetään yhdessä aikaa afterworkeissä ja muuten rentoutumisen merkeissä. Heidi-Maria lisää, että ei ole aikaisemmin ollut työpaikassa, jossa olisi näin hyvä yhteishenki ja jossa vietettäisiin näin paljon vapaa-aikaa yhdessä.

Hän korostaa vielä, että parasta antia Reaktilla on juuri se yhteishenki ja Reakt-perhe. Töihin on mukava tulla ja työvuoroja jopa odottaa. Työkavereita löytyy lähes kaikista ikäluokista, mutta se fiilis ja huumori tekevät omasta tiimistä mahtavan. Kaikki ovat tunnollista porukkaa ja työt tulee tehtyä hyvin. Palautteesta saa aina hyvän fiiliksen ja sitä annetaan esimiehen toimesta. Positiivisena hän kokee myös Reaktin mutkattomuuden sekä sen, että työntekijöitä kuunnellaan ja tuntee olevansa osa kokonaisuutta. Tieto talon sisällä kulkee eikä tarvitse arvuutella mistään asiasta.

Mikä on työssäsi haastavaa?

­­­- Kun tekee suoraa asiakaspalvelua 8-9 tunnin vuoroissa, tasaisen pirteän palvelun pitämisen kanssa voi välillä tulla haasteita, samalla se kuitenkin antaa paljon. Puheluita ei tule välttämättä tasaiseen tahtiin. Välillä on hiljaisempaa ja sitten toisinaan puheluita on jonoksi asti, joten stressinsietokykyä pitää tässä työssä olla. Työssä on myös paljon tarkkuutta vaativaa tehtävää – jokaisen puhelun yhteydessä. En suosittelisi tätä työtä henkilölle, joka ei tunne olevansa parhaimmillaan kiireen ja tarkkuuden yhteispelissä.

Mistä nautit eniten työstäsi?

­­­- Ensimmäiseksi tulee mieleen ehdottomasti työilmapiiri”, aloittaa Heidi-Maria.

­­­- Tiedän mitä minulta vaaditaan. Meitä motivoidaan ja esihenkilö antaa paljon positiivista palautetta, kun siihen on aihetta. Tietenkin työn luonne merkitsee paljon, mutta itselleni merkitsee enemmän terve työilmapiiri ja perhearvoilla toimivan organisaation tuoma positiivinen vire.

­­­- Tulee semmonen turvallinen olo töissä, hän lisää.

­­­- Se että voi olla ylpeä työstään ja saa arvostuksen siitä palautteen muodossa. Pakka koossa ja organisaatio toimii, tiivistää Heidi-Maria.

Mitä sanoisit henkilölle, joka miettii Fuengirolaan muuttamista töiden perässä Suomesta?

­­­- Fuengirolassa on vahva suomiyhteisö, joten sen kannalta se on varmasti turvallinen kaupunkivalinta. Voisi sanoa, että varsinkin jos ei ole aikaisempaa ulkomaan työkokemusta niin Fuengirola on tavallaan tuttu ja turvallinen paikka. Mutta pitää muistaa, että varsinkin eteläisemmässä Espanjassa viralliset asiat eivät suju niin jouhevasti kuin ehkä koto-Suomessa on tottunut. Asian kanssa pitää vain sopeutua ja pitää pitkää pinnaa, sitä täällä tarvitsee. Mutta mikäli haluaa enemmän integroitua espanjalaiseen elämään, niin Fuengirolassa se voi olla hankalampaa kuin muualla Espanjassa. Tietenkin oikeanlaisella asenteella voi integroituminen onnistua myös Fuengirolassa, mutta se on vaikeampaa, kun on niin paljon suomalaisyhteisöä ympärillä.

 

Oletko itse unelmoinut downshiftaamisesta? Jos näin niin kurkkaa Reaktin avoimet paikat tästä.

 

Tutustu muihin artikkeleihin

Uutiset
Julkaistu 01.02.2023 Lukuaika: 1 min

Taksi Helsinki aloittaa yhteistyön Reaktin kanssa Espanjassa!

Lue lisää
Uutiset
Julkaistu 01.02.2023 Lukuaika: 1 min

PostNord aloittaa yhteistyön Reaktin kanssa Espanjassa!

Lue lisää
Uutiset
Julkaistu 14.01.2023 Lukuaika: 1 min

Lähitaksi ja Reakt vahvistavat yhteistyötä Espanjassa!

Lue lisää